Εγώ εδώ και πολύ καιρό δεν αγοράζω πια ψωμί,το φτιάχνω με αυτή την πανεύκολη συνταγή που θα σου δώσω σήμερα και είμαι σίγουρη πως και συ δεν θα σταματήσεις να την φτιάχνεις…Είναι γρήγορη,εύκολη και το αποτέλεσμα εγγυημένο!
Φυσικά μπορείς να κάνεις μεγάλο ψωμί σε στρογγυλό ταψάκι (σαν καρβελάκι δηλαδή) ή να κάνεις ατομικά ψωμάκια με τα οποία μπορείς να φτιάξεις φανταστικά σπιτικά σάντουιτς.
Υλικά:
- 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις (Μύλοι Αγίου Γεωργίου)
- 2 φακελάκια ξηρή μαγιά
- 1/2 ποτήρι του κρασιού αραβοσιτέλαιο
- 1/2 κ.γλ. ζάχαρη
- 1 κ.γλ. αλάτι
- 1 λίτρο γάλα
- Λίγο ελαιόλαδο για το ζύμωμα
Συνταγή:
Ζεσταίνουμε το γάλα τόσο ώστε να είναι χλιαρό και ρίχνουμε μέσα τη μαγιά.
Αφού διαλυθεί η μαγιά στο γάλα προσθέτουμε το αλεύρι,το αραβοσιτέλαιο,τη ζάχαρη και το αλάτι. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.
Μεταφέρουμε το ζυμάρι σε ένα μεγάλο μπολ,το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για να φουσκώσει.
Όταν φουσκώσει το ζυμάρι δεν θα είναι σφιχτό,αλλά αυτό είναι το αποτέλεσμα που θέλουμε.Μην προσθέσεις και άλλο αλεύρι…
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς .
Βάζουμε ελαιόλαδο στα χέρια μας και φτιάχνουμε μικρά μπαλάκια με το ζυμάρι μας.Αν θέλουμε να κάνουμε καρβελάκι απλά πλάθουμε το ζυμάρι μέχρι να σχηματίσουμε μια μεγάλη μπάλα.
Στρώνουμε λαδόκολλα στο ταψί και τοποθετούμε πάνω τα ψωμάκια μας.Ψήνουμε μέχρι να πάρουν ένα ωραίο σταρένιο χρώμα.
Tip:
Μπορούμε να βάλουμε στα ψωμάκια μας φέτα,ανθότυρο και μοτσαρέλα και θα έχουμε πολύ εύκολα υπέροχα τυρόψωμα!
Η ζύμη αυτή χρησιμοποιείται και για να φτιάξεις πιροσκί!Δοκίμασε να φτιάξεις μπουκιτσες,να βάλεις μέσα λουκάνικα Φρανκφούρτης και να τα τηγανίσεις…Θα εκπλαγείς!!
Καλά φουρνίσματα
‘Ελενα ❤
ΜΑΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΜΙΑ!!!!!!!!!!
Μου αρέσει!Αρέσει σε 1 άτομο